Finansiera husrenovering med lån

Att hitta ett boende i en rimlig prisklass brukar resultera i att man hittar ett hus som är i behov av antingen en stor eller liten renovering. På ett sätt kan detta vara både roligare, mer utmanande och lite mer arbetskrävande än att köpa ett toppmodernt och nyrenoverat hus. När renoveringen sedan är färdigställd kommer både det egna välbefinnandet och värdeökningen på fastigheten bli till er belåtenhet.

Tänk dock på att ett hus med omfattande renoveringsbehov kan leda till att man måste ha ett alternativt boende under pågående renovering. Det finns många tillfälliga lösningar men var extra noggrann med renoveringsplanerna när det kommer till vilken tid på året, hur och till vilken omfattning. Om det är så att huset under renoveringen inte kommer att vara beboligt, förbered därför ett alternativ boende.

Den stora fördelen med renovering är att man kan bestämma materialval, utformning och utseende på renoveringen helt efter tycke och smak. Köp den färg du vill ha såväl utvändigt som invändigt. Vi kan rekommendera färg från Färghuset i Helsingborg. Den enda begränsningen är kostnaden – bra material kostar ofta mer och är man inte villig att kompromissa kan ett lån för husrenoveringen vara lösningen.

Renoveringslån

För att få det bäst renoveringslånet på villan eller fritidshuset bör man höra sig för med flera olika långivare. Hör både med den egna banken och konkurrerande banker. För att få fram den bästa räntan även hos den egna banken – påvisa att konkurrenterna har bättre lånevillkor och begär det hos den egna banken. Lånevillkoren ska vara bra och rimliga, så se till att jämföra olika banker och lån. På creddit.se kan du jämföra blancolån, men allra bäst är att använda ett befintligt hus- eller bostadsrättslån där bostaden används som säkerhet. Fastigheten i sig kommer ju att öka i värde efter genomförd renovering och banken kan ta fastigheten i säkerhet för lånet. Därför ska ett husrenoveringslån ha riktigt bra lånevillkor för dig som låntagare.