Plisségardiner

Plisségardiner kommer från ordet plissé, som i sin tur härstammar från det franska order plisser. Plissé är namn på tyg som har en kompakt strykfri veckbildning. Plissé är mest använt i kjolar och vecken skapas genom att tyget pressas ihop med hjälp av hög värme. Plisségardiner är alltså gardiner som har denna täta och strykfria veckbildning.

Tillhör du de personer som väcks tidigt av morgonljuset under våren och sommaren? Eller har du kanske kämpat med besvärliga persienner och gardiner i flera år och längtar efter något mer hanterbart? Kanske har du dragits med båda dessa scenarier och är definitivt redo för en förbättring?

Välj nivå av mörkläggning

Plisségardiner är nämligen det ultimata verktyget för att hålla tidiga solstrålar borta tills du har vaknat till på allvar. De är även väldigt lätta att handskas med och du får enkelt in den höjdnivå du önskar.

Det finns flera olika varianter av dessa gardiner. Vissa begränsar dagsljuset på ett försiktigt sätt utan att helt mörklägga rummet, medan andra varianter kan skapa ett totalt mörker om så önskas. Plisségardinerna finns i alla olika färger och tar därmed in olika mycket ljus. De ger även en uppskattad stilkänsla till hemmet, skolan, dagiset eller på kontoret.

Flexibla gardiner

Det går lika bra att låta plisségardinerna börja nedifrån fönstret som uppifrån. De är justerbara och väldigt praktiska i ett hem där smaken snabbt förändras. Det går att välja färger på både väven och listerna så att plisségardinerna passar just dina önskemål. Det går även utmärkt att lägga till en så kallad ”smartcord” som gör det möjligt att både höja och sänka gardinerna på ett väldigt mjukt och skonsamt sätt. Plisségardiner med inbyggd smartcord är perfekta om du har små barn i närheten. För de lite mer bekväma personerna, finns det möjlighet att köpa plisségardiner med elektrisk styrning.